עוגת גזר, פיסטוק ומשמש

עוגת גזר, פיסטוק ומשמש

עוגות בחושות, Patissarit, סדנאות אפייה

דרגת קושי: מתאים לכולם

זמן הכנה: 20 דקות

זמן אפייה: 45 דקות

מרכיבים

  • 90 מ"ל שמן קנולה
  • 50 גר' סוכר דמררה
  • 50 גר' סוכר לבן
  • 80 גר' ביצים
  • 150 גר' גזר מגורר
  • 1/4 כוס משמש מיובש קצוץ ומושרה ב-2 כפות ברנדי
  • 130 גר' קמח תופח
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט הל טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח ים
  • 30 גרם פיסטוקים קלויים גרוסים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית בחמאה רכה ומפזרים סוכר דמררה.בקערה מערבבים שמן, סוכר ותבלינים בעזרת מטרפה, מוסיפים ביצים וטורפים היטב. בעזרת לקקן מערבבים בעדינות עם הגזר והמשמש. לבסוף מנפים פנימה את החומרים היבשים והפיסטוק, יוצקים לתבנית ואופים 40-45 דקות עד שקיסם יוצא לח.
העוגה משתבחת למחרת!