עוגת מדוביק

עוגת מדוביק

%d7%9e%d7%93%d7%95%d7%91%d7%99%d7%a7

דרגת קושי: מתאימה למשקיענים

זמן הכנה: 90 דקות

זמן אפייה: 40 דקות

מרכיבים

עוגה בקוטר 22 ס"מ

חומרים לבצק

  • 2 כפות דבש
  • כפית סודה לשתייה
  • 200 גר' סוכר
  • 100 גר' חמאה
  • 2 ביצים
  • 400 גר' קמח מנופה

חומרים לקרם

  • 100 גר' חמאה בטמפ' החדר
  • 400 גר' חלב מרוכז ממותק
  • 280 גר' שמנת של פעם

לציפוי

  • 100 גר' אגוזי מלך

הוראות הכנה

 

להכנת הבצק:

מרתיחים דבש בסיר, מוסיפים סודה לשתייה

כשהתערובת מבעבעת, מוסיפים סוכר וחמאה ומבשלים עד שמזהיב

מורידים מהאש ומקררים עד שהתערובת חמימה למגע, מוסיפים ביצים ומערבבים היטב

מוסיפים קמח תוך כדי בחישה עד לקבלת בצק רך

מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מעבירים את הבצק למשטח ומעבדים מעט.

מחלקים את הבצק ל 9 כדורים (בערך 90 גר' לכדור) מכסים ומניחים בצד לחצי שעה

מחממים תנור ל 200 מעלות

על נייר אפייה, מרדדים כל כדור לבצק דקיק (אם צריך מקמחים מעט), דוקרים במזלג , וקורצים עיגול בקוטר 22 ס"מ (ניתן לקרוץ עם רינג בקוטר 22 ס"מ או להניח צלחת הפוכה בגודל מתאים ולחתוך בקצוות).

אופים 4 דקות עד הזהבה.

מוצאים מהתנור, מפרידים את הקצוות בעזרת סכין חד ושומרים אותם בקערה לטובת תערובת הציפוי.

מפרידים את הבצק האפוי בעודו חם מהנייר בזהירות (אני העברתי פלטה בין נייר האפייה והבצק והוא נפרד בקלות).

להכנת הקרם:

מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה. מעבירים לקירור של חצי שעה. הקרם די נוזלי וזה בסדר.

להרכבת העוגה:

תערובת הציפוי – קוצצים במעבד מזון את קצוות הבצק האפוי עם אגוזי המלך לתערובת פירורית.

מניחים בצק אפוי על צלחת הגשה ומצפים בשכבה דקה של קרם עד הקצוות.

מניחים מעל בצק אפוי וחוזרים על הפעולה להשלמת העוגה.

על שכבת הקרם העליונה ובצידי העוגה מדביקים את תערובת הציפוי (פירורי הבצק ואגוזי המלך).

מעבירים לקירור ל 12 שעות לפחות.