קראנץ גבינת עזים וזיתים

קראנץ גבינת עזים וזיתים

קראנץ גבינת עזים וזיתים

דרגת קושי: בינונית

זמן הכנה: 20 דקות

זמן אפייה: 35 דקות

מרכיבים

  • חומרים לבצק: 500 גר' קמח רגיל +  ½ שקית שמרים טריים או כף שמרים יבשים + 150 מ"ל כוס חלב חמים + 2 ביצים + 1 כפית מלח + 1 כף סוכר + 100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
 
  • חומרים למלית: 1 גליל גבינת עזים (אני השתמשתי בפרומעז מרוככת מעט במיקרו כך שהיא נוחה למריחה) +  כוס זיתים מסוג קלמנטה מגולענים וחצויים + 100 גר' גבינה בולגרית קשה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ.
 
  • חומרים לציפוי: 1 ביצה טרופה

הוראות הכנה

הכנת הבצק:
1. בקערת מערבל עם וו לישה שמים שמרים, קמח, חלב, סוכר, מלח וביצים ומערבלים כ-3 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה, עד שנבלעות בתערובת ומערבלים 7 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
4. מכניסים למקרר לארבע שעות לפחות.
הרכבת הקראנץ:
1. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי ½ ס"מ. מורחים כל עלה בגבינת עזים באופן שווה, מפזרים זיתים וגבינה בולגרית ומגלגלים לגליל.
2. חוצים כל גליל לאורכו בעזרת סכין חלקה. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X , כשצידם הפתוח (החתוך) פונה כלפי מעלה, מלפפים לצורת בורג ומהדקים בקצוות.
3. מניחים כל קראנץ בתבנית אינגליש קייק משומנת, מברישים במעט ביצה טרופה ומתפיחים כשעה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 35 דקות, עד להזהבה.