עוגת גלידה

עוגת גלידה

מתכון לעוגת גלידה- פטישרית

דרגת קושי: מתאים לכולם

זמן הכנה: 30 דקות

זמן אפייה: ללא אפייה

מרכיבים

עבור תבנית בקוטר 26 ס"מ

חומרים

  • שלוש אריזות (500 גר') גלידה משובחת – וניל, שוקולד וטעם נוסף שאהוב עליכם
  • 2 כפות אבקת קפה נמס
  • ממרח נוטלה
  • אריזת עוגיות אוריאו (קצוצות גס)
  • 3 חטיפי מרס – חתוכים לקוביות קטנות.

הוראות הכנה

מפזרים חצי מכמות האוריאו על נייר האפייה.
מרככים מעט גלידת שוקולד ומורחים על העוגיות.
מפזרים רבע מעוגיות האוריאו הקצוצות, חצי מכמות חטיף המרס ומזלפים ממרח נוטלה (מזלפים פסים בצורה אקראית, הממרח לא אמור לכסות את כל העוגה).
מקפיאים עד להתייצבות השכבה.
מררכים מעט גלידת וניל, מערבבים היטב עם 2 כפות אבקת קפה נמס, לגלידה בטעם מוקה, ומורחים על השכבה הקודמת.
מפזרים את יתרת עוגיות האוריאו הקצוצות, יתרת חטיף המרס ומזלפים ממרח נוטלה (שוב, בצורה אקראית).
מקפיאים עד להתייצבות השכבה.
מררכים מעט גלידה בטעם הנוסף שבחרתם ומורחים על השכבה הקודמת.
מקפיאים עד להתייצבות השכבה.
מזלפים גבעות נוטלה על העוגה לעיטור ומקפיאים.
להגשה, יש להוציא את העוגה מהמקפיא 5-10 דקות קודם כדי שיהיה נוח לפרוס.